Dirigent Tom Vercruysse

Dirigent Tom Vercruysse

Tom Vercruysse

Tom Vercruysse (°1986, Knokke) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij afstudeerde als ‘Master in de muziek, instrument hoorn’ met grote onderscheiding. Aan hetzelfde instituut behaalde hij ook zijn lerarenopleiding, tevens met grote onderscheiding. Vervolgens specialiseerde Tom zich aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie te Namen. Verder volgde hij tal van masterclasses bij vooraanstaande hoornisten in binnen- en buitenland.

Tom is eerste solist hoorn in de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine. Als freelance hoornist speelde hij reeds in verschillende orkesten zoals het orkest van de Vlaamse Opera, het Nationaal Orkest van België, Symfonieorkest Vlaanderen, Brussels Philharmonic, l’Orchestre Philharmonique de Liège, …

Tom is leraar koperblazers en samenspel / instrumentaal ensemble aan deKunstAcademie in Knokke-Heist.

Hij volgde zijn dirigentenopleiding in de academie van Gentbrugge bij Luc Van Acker, Nico Logghe en Bart Picqueur. Tom begon zijn dirigentencarrière als dirigent van het Jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Heist. Momenteel dirigeert hij al enkele jaren de Koninklijke Harmonie de Eendracht uit Mater en sinds mei 2017 zwaait hij ook bij de Harmonie van Zevergem met de dirigeerstok.